Zverenci Xaviho Hernándeza zbabrali aj ďalší zápas proti Girone, keď prehrali 4:2 tentokrát na výjazde. Čo nám stretnutie na Montilivi ukázalo?

Najlepší: Lamine Yamal pokračuje vo svojej kariére

Po prvom polčase bolo vidieť, že Barcelona má zápas pod kontrolou. Veľkú zásluhu na tom mal Lamine Yamal, ktorý na pravom krídle spôsobil chaos. Miguel si s ním nevedel poradiť, čo okrem iného vyústilo do pokutového kopu. Mladý krídelník zaznamenal aj asistenciu pri zásahu Christensena. Ako zvyčajne pracoval aj v defenzíve a okrem obrancov a İlkaya Gündoğana mal aj najviac presných prihrávok. Okrem toho mal najviac kľúčových prihrávok a úspešných driblingov. Je však ťažké byť úplne spokojný s tým, že ofenzívna hra Barcelony sa opiera o 16-ročného mladíka.

Najhoršie: Ďalšia epizóda toho istého seriálu

Koľkokrát sme to už v prebiehajúcej sezóne videli? Barcelona súperí, strieľa góly a po jednej chybe stráca kontrolu nad zápasom. Po vyrovnávajúcom góle Porta sa tím rozpadne ako domček z kariet. Počet chýb v strede poľa a v defenzíve bol priam dramatický. Fatálna prihrávka Sergiho Roberta bola len vrcholom ľadovca. Čo je však najviac znepokojujúce, je fakt, že to bol 19. zápas Barcelony s minimálne dvoma inkasovanými loptami a 10. s minimálne tromi gólmi súpera. To je štatistika, ktorá je vyslovene dramaticky biedna. Ťažko veriť, že Xavi ešte v tejto sezóne všetko zmení a zlepší hru tímu, a tretie miesto v tabuľke znamená, že Barça si nezahrá na turnaji o španielsky Superpohár.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
K1ng Premium
2024-05-04 22:18:23
Sem smutný
2024-05-04 22:24:47
My máme tak křehkou mentalitu, že to už hranici s normálností.. Nebudu Xaviho hrotit a snad se povede přestupak a new sezóna začne dobre a věřím, ze jako trenér může být v pohodě a má co předat, ale nemůžu se zbavit dojmu, že zrovna mentální nastavení týmu a jednotlivců, je na této úrovni do velké míry práce trenera, protože teď máš dojem, že nás sejme i píchnutí jednoho hráče od komára(toho hmyzu, bo ten z PSG no vlastně efekt byl podobny)..