FC Barcelona zdolala Valenciu výsledkom 4:2, preskočila Gironu a dostala sa na druhé miesto La Ligy. Tréner FC Barcelona sa vyjadril k zápasu s Los Che a tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky prítomných novinárov.

[Alfreco Martínez, Onda Cero] Neopakujú sa chyby z tejto sezóny, ktoré vás trestajú? Nie je normálne, aby tím ako vy musel streliť 4 góly, aby vyhral zápas. Ako môžete napraviť sériu udalostí, v ktorých hráči so schopnosťami Ter Stegena, alebo dokonca Araúja, robia chyby v takých dôležitých zápasoch, ktoré vás tak veľmi trestajú?

"Napravili sme to tým, že sme strelili tri góly. Ovplyvnilo nás to v mnohých zápasoch, ale nie dnes. Dnes sme si to vynahradili, dobre sme využili štandardné situácie. Ale áno, všetci sa musíme zlepšiť, aby sme v budúcej sezóne mohli lepšie konkurovať. O tom niet pochýb."

[Josep Capel, Radio Nacional] Chcel by som sa spýtať na Fermína. Dal gól takmer ako útočník. Úžasná flexibilita. V tejto sezóne strelil zatiaľ 8 gólov bez toho, aby dostal veľa minút. Nie je to nespochybniteľný hráč prvého tímu, neviem, či robí dosť na to, aby bol v budúcej sezóne ešte dôležitejší, podľa toho, čo sme zatiaľ videli?

"Fermín nám dodáva dynamiku. Veľmi dobre chápe, kedy má útočiť do voľných priestorov. Dnes sme si vytvorili veľa nebezpečenstva na pravej strane, v hre dvaja na jedného, za obrancami, veľmi dobre ide do priestoru, keď je lopta na druhej strane. Takmer nikdy nestráca loptu. Je to futbalista, ktorý nám veľa dáva. Ja osobne ho mám rád, a preto sme mu v tejto sezóne dali šancu. Takže áno, som veľmi šťastný. A je to hráč súčasnosti aj budúcnosti."

[Nacho Jiménez, Mas Que Pelotas] Chcel som sa opýtať na Pedriho, ktorý tento týždeň pociťoval nepríjemné pocity. Nakoniec bol dnes náhradníkom, hoci nastúpil v druhom polčase. Ako sa cíti po fyzickej stránke a ako by ste zhodnotili jeho výkon? Pred Lewandowskeho hetrikom zachránil výsledok akciou na 2:3.

"Táto akcia je dôkazom, že sa mu darí, bola to extrémna situácia, musel sa chvíľu po nástupe nadrieť. Ak mal len pár minút a musel vynaložiť obrovské úsilie, šprintovať späť do obrany, nuž zachránil tím, to bol najvyšší test."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] V posledných piatich zápasoch ste strelili šesť gólov zo štandardných situácií, rohových kopov... Čo je dôvodom tejto zmeny v tíme, ktorému predtým chýbali góly v týchto situáciách?

"V prvom rade z toho, že sme veľa pracovali. Myslím si, že Sergio [Alegre] aj celý štáb odviedli mimoriadnu prácu pri štandardných situáciách, v obrane aj v útoku. Bolo pre mňa zvláštne, že sme nestrelili viac gólov, pretože máme exekútorov, Gundo ich zahráva veľmi dobre, Rapha, aj Lamine, Pedri veľmi často, Frenkie... Máme výnimočných exekútorov. Je pre mňa zvláštne, že sme nevyužili viac situácií zo štandardných situácií. Dnes sme z toho mali výhodu troch zlatých bodov. V modernom futbale sú takéto situácie čoraz dôležitejšie. Dnes sme neboli takí dobrí v pozičnom útoku, bolo to pre nás ťažké, štandardné situácie nám priniesli body. Som šťastný predovšetkým kvôli štábu, ktorý pracoval veľmi tvrdo."

[Marta Ramon, RAC1] Čo ste si mysleli, keď išiel súperov tím po individuálnych chybách do vedenia, a predovšetkým, čo ste povedali po polčase, aby ste získali reakciu?

"Povedal som im, že musia byť pokojní a sústredení. Myslím si, že tieto chyby sú dôsledkom nedostatočnej koncentrácie. V tejto sezóne sa to stalo už veľakrát, bodové chyby nám urobili veľký rozdiel. Dnes sme sa dokázali prekonať v zápase, v ktorom sme až do akcie na 1:1 mali hru pod kontrolou, dominovali sme, myslím, že hra bola dobrá. Chyby sa nám vypomstili. Povedal som im, aby boli pokojní, trochu sme zmenili rozostavenie, bol tam len jeden pivot a traja typickí ofenzívni stredopoliari, aby sme lepšie útočili. Myslím si, že priebeh zápasu ukazuje, že nám chýbal pokoj a trpezlivosť v pozičnom útoku."

[Adria Albets, Cadena SER] Araujo bol v zápase proti PSG po akcii s Barcolom vylúčený z ihriska, dnes zapríčinil pokutový kop. Tento moment je niečo, čo musí Araujo zlepšiť?

"Araujo a všetci. Sú to futbalisti, ktorí sú stále veľmi mladí, neustále sa učia. To, čo sa nám stalo v tejto sezóne, nám musí poslúžiť pri učení sa do budúcnosti. Myslím si, že všetci musíme lepšie súťažiť, aby sme vyhrávali takéto duely. V takýchto momentoch zápasov na vysokej úrovni treba kontrolovať takéto detaily. Ronald nás tiež mnohokrát zachránil pri mnohých príležitostiach."

[Helena Condis, COPE] Lewandowski dnes zaznamenal hetrik a získal aj ocenenie pre najužitočnejšieho hráča zápasu. Nedávno povedal, že sa cíti v dobrej forme a chce zostať v Barcelone. Je nemožné, aby toto leto odišiel, aby ste ho predali?

"Nebudem hovoriť prakticky o žiadnych budúcich záležitostiach, pretože nám to v konečnom dôsledku nič nedá. S Robertom som veľmi spokojný, pretože odvádza mimoriadnu prácu, je to strelec tímu, veľkolepý futbalista a vzor v šatni, pokiaľ ide o to, ako pracuje a trénuje. Preto dnes strelil hetrik, pretože má túžbu, charakter a odvahu. Som s ním veľmi spokojný."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Chcel by som sa spýtať na Fermína. Dal gól, akoby bol 'deviatkou'. Úžasná flexibilita pri jeho hlavičke. V tejto sezóne strelil zatiaľ 8 gólov bez toho, aby dostal veľa minút. Nemá nespochybniteľné miesto v prvom tíme. Neviem, či ho zásluhou tejto sezóny dokáže v ďalších zápasoch urobiť ešte dôležitejším?

"Áno, Fermín nám dodáva dynamiku. Veľmi dobre chápe, kedy má útočiť do voľných priestorov. Dnes sme si vytvorili veľa nebezpečenstva na pravej strane, v hre dvaja na jedného, za chrbtami obrancov, veľmi dobre ide do priestoru, keď je lopta na druhej strane. Jeho gól je skutočné golazo, dáva nám veľa. Je pre neho veľmi ťažké stratiť loptu. Je to chlapec, ktorý nám veľa dáva. Ja osobne ho mám rád, a preto sme mu v tejto sezóne dali šancu. Takže áno, som veľmi šťastný. A je to hráč súčasnosti aj budúcnosti."

[German Bona, Sport] V šatni sú hráči ako Lewandowski a Gündoğan, ktorí sú zvyknutí vyhrávať veľa trofejí. Myslíte si, že minulotýždňový triumf ukázal ich správny prístup v boji o druhé miesto?

"Áno, sú to víťazi, to je jasné. Máme veľa futbalistov, ktorí vyhrali veľa trofejí. Sú naštvaní, aj na seba, všetci, pretože sme sa nakoniec kvôli rôznym okolnostiam nepostavili na štart boja o trofeje na konci sezóny. Je to škoda, ale pokúsime sa o to v budúcej sezóne. Musíme zlepšiť veľa vecí, detaily, chyby, problémy s koncentráciou, ale prístup nikdy nezlyhal."

[Fran Ruben, Television Española] Keď Ter Stegen urobil chybu pri góle Valencie, upozornil som, že všetci hráči alebo väčšina z nich išla objať brankára. Vždy ste nám hovorili, že v šatni ste ako veľká rodina. Čo si myslíte o tomto geste vašich spoluhráčov voči Marcovi a ako je na tom po ňom psychicky?

"Marc je človek, ktorého majú v šatni všetci veľmi radi. O šatni som to povedal už mnohokrát, pretože taká je realita. Sú naozaj ako jedna rodina, dobre spolu vychádzajú, vládne tam skvelá atmosféra, každý chce niečím prispieť a zlepšovať sa. Vidím mimoriadnu ochotu pomôcť, preto ten detail s Marcom. Vždy pomáha ostatným, takže keď to potrebuje, jeho kolegovia sú tu."

zdroj: yt: The Culer
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.