Barcelona porazila Valenciu 4:2, hoci do prestávky prehrávala 1:2. Čo zaujímavé sa v tomto stretnutí stalo zo štatistického hľadiska?

- Barcelona odohrala proti Valencii 231 zápasov. Víťazstvom Barçy sa skončilo 112 zápasov, 60-krát vyhrala Valencia a 59-krát sa zrodila remíza.

- Dnešný zápas bol osemnástym, ktorý Valencia odohrala na Montjuïc, z toho trinásťkrát čelila Españolu.

- Tímy, ktoré v histórii La Ligy skórovali proti FC Barcelona najviac krát, sú Real Madrid so 113 gólmi a Atlético Madrid a Valencia, ktoré strelili po 105 gólov.

- Barça v tejto sezóne inkasovala 39 gólov, čo je najhoršia bilancia od sezóny 2012/13. V celej minulej sezóne vyťahoval brankár Barcelony loptu zo siete len 20-krát.

- Mamardašvili prerušil svoju fantastickú sériu, až do dnešného zápasu odohral všetky možné minúty, v 70. ligových zápasoch Valencie po sebe.

- Naposledy dostal brankár Valencie červenú kartu v ligovom zápase v roku 2007, keď bol Cañizares vylúčený z ihriska a Levante zdolalo Valenciu 4:2.

- Barcelona druhýkrát v aktuálnej sezóne La Ligy dostala dva góly v prvom polčase. Prvým tímom, ktorému sa to podarilo, bola Girona.

- Araujo dostal dve červené karty, vyprovokoval dva pokutové kopy a urobil dve chyby vedúce priamo k inkasovaniu gólu, ak vezmeme do úvahy všetky zápasy, v ktorých v tejto sezóne nastúpil. To je najhoršia bilancia spomedzi všetkých hráčov La Ligy.

- FC Barcelona v aktuálnej ligovej sezóne strelila 8 gólov po rohových kopoch, čo je najlepší výsledok od 2018/19.

- Ter Stegen dostal 400 gólov v 408 zápasoch odohraných v drese Blaugranas. Najviackrát prekonali brankára Barçy hráči Realu Madrid - 35-krát.

- Góly Roberta Lewandowskeho priniesli Barcelone v tejto sezóne 17 bodov. Ide o najlepšie skóre v celej lige. Za Poliakom sú so 14 bodmi Mayoral a Bellingham.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-30 08:50:51
Mna by zaujimalo napriklad, kolky nas gol to bol z priameho kopu po tom co odisiel Leoš. Pamatam si ze Rafina nejaky dal. Kooooonecne
2024-04-30 11:14:23
Obávam sa,že Araujo je nesústredený z toho,že má tlaky na prestup a veľký plat sľubovaný od iných klubov/napr.Bayern/