Kataláncom sa v dnešnom zápase podarilo zdolať nepríjemnú Valenciu 4:2. Hetrik si do štatistík pripísal Lewandowski. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepší: Robert Lewandowski s hetrikom

Barcelona dnes nehrala príliš dobre a až po červenej karte pre Mamardashviliho začala útočiť s väčším odhodlaním. Všetkým hráčom však chýbalo zakončenie... okrem Roberta Lewandowskeho. Poliak tiež premrhal niekoľko príležitostí, ale nakoniec sa presadil trikrát a krásnym gólom z voľného kopu zavŕšil hetrik. Pre Barcelonu to bolo veľmi dôležité víťazstvo a Lewandowski bol kľúčový, keď sa domáci hnali za výsledkom. Poliak má v lige na konte už 16 gólov a 8 asistencií a ešte by sa mohol zapojiť do boja o korunu kráľa strelcov. Na vedúceho Dovbyka stráca 3 góly.

Najhoršie: Chyby v prvom polčase

Zápas sa pre domácich začal dobre, výbornú prihrávku Raphinhu premenil na gól Fermín López. Nasledovali však chyby. Prvé chyby ešte nemali následky, ale keď sa Ter Stegen rozhodol prihrať Hugovi Durovi, Barcelona za to zaplatila inkasovaním gólu. Podobné následky malo aj to, keď Araujo v šestnástke podrazil Petra - pokutový kop premenil na gól Pepelu a bližšie k víťazstvu bola Valencia. Dnes sa chybám nevyhli všetci obrancovia - Cubarsí, Araujo a Koundé sa mýlili a stále nevyrovnaný počas celého stretnutia bol Cancelo. S takouto hrou bude ťažké konkurovať Girone na výjazde.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-30 10:38:48
Defenzíva včera hrala, ako plážový futbal na dovolenke, vrátane Stegena. Od vypadnutia z LM resp. potvrdenia zotrvania Xaviho v klube, hráme akoby už o nič nešlo.