Futbal môže byť rovnako krásny ako krutý šport, najmä pokiaľ ide o Ligu majstrov. V žiadnej inej súťaži nie je toľko historických momentov, chvíľ strachu, hanby a zničených snov. Táto prehra bolí rovnako ako ktorákoľvek iná v Európe, ale v hĺbke duše, ako budú plynúť hodiny, dni a týždne, bude vo vašej mysli niečo, čo spôsobí iné vnímanie tohto zápasu.

Všetko zostáva v Dembélého úsmeve. Ten, na ktorý sa myslelo, že sa zabudlo, keď Lamine Yamal bol katom Nuno Mendesa a Raphinha dokázal svoju nesmiernu hodnotu tým, že strelil gól spôsobom, akým sa mu to ešte nikdy nepodarilo. Posledný úsmev Ousmaneho Dembélého pri pohľade na štadión zranil hrdosť fanúšika Barcelony.

Ako píše Relevo, fanúšikovia si zvykli na porážku, na špecifický spôsob prehry, ktorý už nebolí. Bolesť sa stala ľahostajnou, realita života fanúšika Barçy pôsobila upokojujúco a každé poníženie sa vysvetľovalo stoicky. Cestou sa však niečo zmenilo, Barcelona súťažila spôsobom, aký sa už roky nevidel, prejavovala skrytú hrdosť a súťaživosť. Bola v nej nádej, ktorá predtým neexistovala. Do istej miery si culés predstavovali novú realitu. Vypadnúť s PSG a zároveň rezignovať je hrozné, pretože to znamená rozlúčiť sa s niečím, o čom ste si už mysleli, že vám patrí. Žiaľ, Liga majstrov vám nedovolí snívať o niečom, čo vám nepatrí, pretože vám to nakoniec vždy zoberú.

Fanúšik Barcelony za posledných pár rokov zabudol, čo znamená byť nadšený, cítiť opäť ten vnútorný oheň a zažiť skvelé večery na štadióne. V dňoch, ako bol včerajší, keď Dembélé dostal cenu pre najlepšieho hráča, nie je možné myslieť na to, aké kruté môžu byť konce snov, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať krásne. Najhoršia nie je prehra, ale úplné popretie reality, ktorú ste si ako fanúšik Barçy už predstavovali.

Tento zápas je pre tých, ktorí vyrastali na Lisabone, na Anfielde a v Ríme. Táto porážka je iná a so slzami v očiach sa bude spájať s Lamine Yamalom a Pau Cubarsím, ktorí sú už vo svojich 17 rokoch symbolom dnešnej Barçy a nesú bremeno zodpovednosti. Prehraté zápasy sa môžu stávať častejšie, ako by sme si priali, ale ak sa majú stať, nech sú to noci ako táto, keď je viac hrdosti ako ľahostajnosti.

zdroj: relevo
foto: twitter/psg

Diskusia

6 komentáre
2024-04-17 19:13:21
Može vyšpulovať tie očká kým nenatrafia na City alebo Real
2024-04-17 20:29:03
Odpad společnosti.
Charakter v Barceloně 000
2x se náhodou ukopl bohužel