Pre Barcelonu je novembrová reprezentačná prestávka spojená najmä s citeľnou stratou Gaviho do konca sezóny, ale aj iné kluby majú svoje problémy. V tejto sezóne sa vyskytol skutočný mor zranení krížového väzu. Reprezentačné prestávky si naďalej vyberajú krutú daň a nabité kalendáre vedú k výzvam po reformách futbalu. FIFA a UEFA však majú svojské riešenie – ešte viac zápasov.

Zranenie spojené s pretrhnutím krížneho väzu je pre mnohých športovcov obrovskou ranou, ktorá znamená nielen niekoľkomesačnú absenciu, ale aj ťažkosti pri návrate do optimálnej formy. Ako vyčíslila rozhlasová stanica Cadena COPE, v súčasnosti sa z tohto typu zranenia zotavuje až 18 hráčov Primera a Segunda División. Okrem Gaviho v najvyššej súťaži majú podobný problém Eder Militão a Thibaut Courtois z Realu Madrid, Reinildo a Vitolo z Atlética, Mauro Arambarri a Enes Unal z Getafe, Francis Coquelin a Yeremy Pino z Villarrealu, Alexander Sedlar z Alavésu a Toni Villa z Girony. Zaujímavé je, že až traja hráči Realu Oviedo si liečia zranenie krížového väzu. Nasledujúci zoznam zohľadňujúci hráčov, ktorí utrpeli tento typ zranenia len v tejto sezóne, berúc do úvahy aj ostatné silné ligy, je neuveriteľný.

Vírus FIFA si vyberá svoju daň

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

6 komentáre
2023-11-23 13:05:00
Úplne v poriadku, od budúcej sezóny ešte viac zápasov v LM, viac zranení, väčšia vyťaženosť hráčov, viac cestovaní...všetko pre 💸💸💸💸💸 zdravie a bezpečnosť hráčov nikoho netrápi
2023-11-23 15:32:54
Třeba jednat pragmaticky a některé trofeje prostě odsunout na vedlejší kolej. Real to takto dělá posledních 15 let a vytěžil z toho X vítězných LM. Řeší ligu dokud to jde, a důraz dává na LM....Zbytek mu je vlastně u prdele...Nemáme kádr na všechny fronty.