Počas posledného El Clásica sa na tribúne Camp Nou strhla šarvátka, do ktorej bol zapojený fanúšik Realu Madrid aj Barcelony. Zábery incidentu priniesla španielska televízia Cuatro. Katalánci pritom s Realom prehrali 1-2 a stratili tak reálnu šancu na obhajobu titulu v domácej lige.

O niektorých fanúšikoch z radov Barcelony alebo Madridu je známe, že slovo pokora či skromnosť ich slovník neobsahuje. Po nekonečných pokusoch o dobytie Camp Nou sa to Realu nakoniec aj podarilo, no napriek tomu, najmä zo strany fanúšikov klubu prichádzajú komentáre, ktoré svojou povahou len provokujú. Na druhej strane culés, ktorí na takéto provokácie reagujú si takisto nezaslúžia, aby medzi culés vôbec patrili. Takéto bitky sú na štadiónoch v Španielsku raritou a aj veľká rivalita s Madridom je založená na úplnej odlišnosti uznávaných hodnôt, no stále v rámci ducha férovosti.

Príklad si treba brať z reprezentantov klubu. Kým niektori madristas nasledujú Mourihna a spol, nech sa culés do týchto smiešnych prestreliek po vzore Guardiolu a spol nepúšťajú. Pretože tak ako my culés sa niekedy čudujeme nad veľkohubosťou niektorých madristas, za ktorých sa aj vlastní hanbia, tak aj v radoch culés sa objaví zopár indivíduí, ktorí si s touto zaslepenou odnožou fanúšikov Madridu môžu podať ruky. My normálny culés aj madristas určite nechceme, aby naša zdravá športová rivalita prerástla do násilnosti ako vo videu nižšie.

zdroj: 101greatgoals.com forcabarca.sk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.