V súvislosti s úvahami o budúcnosti Roberta Lewandowskeho sa v médiách objavilo meno Darwina Núñeza. Uruguajčan začína byť spájaný s Barcelonou, s ktorou ho spájajú viacerí jemu blízki ľudia.

Pred niekoľkými dňami denník The Sun informoval, že Barça by mohla Roberta Lewandowskeho nahradiť Núñezom. Katalánci totiž musia znížiť svoje mzdové náklady a Poliak je najlepšie plateným futbalistom Blaugranas. Britský denník poukazuje na to, že Uruguajčan má štvornásobne nižší plat a prestup by sa mohol zaplatiť predajom iných hráčov. To sa však nezdá byť príliš pravdepodobné, keďže Liverpool za Núñeza zaplatil až 85 miliónov eur. The Sun sa domnieva, že 24-ročný hráč je na Anfielde spokojný a netlačí na odchod, hoci myšlienka hrať za katalánsku Barcelonu ho láka.

Núñez má však v Liverpoole určité problémy, keďže čelil veľkej kritike za svoju slabú efektivitu. Podľa niektorých štatistík žiadny hráč v piatich najsilnejších európskych ligách nepremárnil toľko výhodných príležitostí. Napriek tomu má Uruguajčan na konte 18 gólov a 13 asistencií v 52 vystúpeniach. V poslednom čase bol Núñez iba náhradníkom, čo ho spolu s posmeškami fanúšikov podľa katalánskych médií malo rozčúliť.

24-ročný hráč dokonca zo svojho profilu na Instagrame odstránil takmer všetky fotografie vo farbách Liverpoolu. Navyše uprostred špekulácií týkajúcich sa jeho budúcnosti pridal na túto platformu spoločnú fotografiu s Ronaldom Araújom. Obaja Uruguajčania o sebe píšu ako o "bratovi", čo naznačuje ich dôverný vzťah. Gerard Romero informuje, že Núñez dnes navštívil Arauja v Barcelone. Nie je to jediné spojenie medzi útočníkom a Katalánskom, keďže odtiaľ pochádza aj jeho manželka.

Barcelona sa pokúšala získať Núñeza ešte v čase, keď hrával za Almeríu, ale Benfica bola rýchlejšia a Katalánci potom nedokázali vyrovnať ponuku Liverpoolu. Teraz sa z pohľadu Blaugranas zdá byť tento prestup nereálny a nie príliš racionálny, ale jeden aspekt stojí za povšimnutie. Núñezove záujmy zastupuje agentúra Gestifute, ktorej šéfuje... Jorge Mendes. To je dostatočný dôvod na to, aby sme týmto správam venovali aspoň akú-takú pozornosť. Najmä preto, že do hry by mohlo vstúpiť napríklad nejaké hosťovanie alebo iný kreatívny vzorec.

zdroj: the sun mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-07 20:38:55
Hostování bez povinné opce bych bral, ale vyměnit za Levandowskeho určitě ne.
2024-05-07 22:06:56
Fanoušci liverpoolu ho miluji, stal plno peněz. Určitě neodejde. Jedno story na ig a hned je z toho kauza