Barcelona v tejto sezóne oficiálne prenechala ligový titul Realu Madrid po zahanbujúcej prehre 4:2 na pôde miestneho rivala Girony. Slabý výkon v katalánskom derby sa vedeniu nepozdával a zdá sa, že Barcelona začala robiť prvé kroky pre budúcu sezónu.

Podľa katalánskeho denníka Sport bolo jedným z prvých krokov Barcelony po prehre v Girone umiestnenie Frenkieho de Jonga na prestupový trh. Zdá sa, že Katalánci sú pripravení Holanďana na konci sezóny predať v rámci svojich plánov na revolúciu kádri a vyrovnanie účtovníctva pred novou sezónou.

Napriek zmiešanému pôsobeniu v Barcelone má De Jong v Európe stále značnú cenu na trhu vďaka svojmu veku a skúsenostiam, ktoré má na najvyššej futbalovej úrovni. Jeho predaj by preto mohol Barcelone výrazne pomôcť pri získavaní nových príjmov. O záujemcov nie je núdza, PSG a Bayern Mníchov sú spájané s prestupom bývalej hviezdy Ajaxu.

Frenkie de Jong nebude jediným hviezdnym hráčom, ktorého sa Barcelona počas leta pokúsi predať. Klub odmietol vylúčiť predaj aj ďalších hviezd vrátane Raphinhu a dokonca aj novej posily Vitora Roqueho. Aj Ronald Araujo je už dlhšie spájaný s odchodom, hoci prioritou Barcelony je udržať si uruguajského reprezentanta. Pokiaľ ide o stred poľa, zdá sa, že Barcelona je odhodlaná prepustiť De Jonga aj Oriola Romeua. Ich odchody by mohli Blaugranas pomôcť príchodu nových posíl do klubu, pričom ako potenciálny cieľ sa javí napríklad Bernardo Silva.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-05-05 15:23:11
Ďalší by mal byť lewandowski slabé výkony a malý vplyv na hru timu veľký plat a vek hráča.
2024-05-05 15:46:00
S Araujom predat po 80M a mame vystarane