Míchel odpovedal na otázky novinárov pred sobotňajším zápasom proti Barcelone. Tréner Girony hovoril o blízkom postupe svojho tímu do Ligy majstrov a o súboji s Barcelonou o druhé miesto v ligovej tabuľke a postup do španielskeho Superpohára.

Absencie

"Solís nebude k dispozícii 6 týždňov a myslíme si, že vynechá zvyšok sezóny, čo je dôležitá strata. Stuani? Hovoril som s ním. V zápase proti Atléticu Madrid sa veľmi snažil, teraz sa necíti dobre a bude mimo hry. Dúfam, že nie na dlho, ale momentálne nie je pripravený hrať. Pablo Torre kvôli klauzule tiež nebude môcť hrať. Ostatní sú v poriadku."

Zápas proti Barçe

"Barça je v tomto zápase jasným favoritom. Budeme musieť odohrať skvelý zápas a znížiť ich potenciál, ktorý je veľmi vysoký. Dokážu podržať loptu a prinútiť súpera zostať dlho v obrane, sú tímom s najväčším držaním lopty v LaLige a s najväčším počtom prihrávok, spolu s Realom Madrid, na posledných 3/4 ihriska. S loptou sa cítia pohodlne, aj keď je súper blízko. Sú tiež veľmi dobrí v rýchlych prihrávkach, druhí po Madride v operovaní s loptou. Je to veľmi ťažký zápas, ale hráme doma, s našimi ľuďmi a naša dynamika je veľmi dobrá. Chceme odohrať skvelý zápas pre našich fanúšikov a som si istý, že spolu s nimi podáme 200-percentný výkon, čo je jediná cesta k víťazstvu. Neexistuje žiadny kľúčový bod, musíme mať veľmi silnú mentalitu v obrane a útoku, pretože niekedy nebudeme mať loptu, a keď ju budeme mať, budeme musieť byť schopní ich poškodiť."

Druhé miesto a boj o titul najlepšieho katalánskeho tímu

"To nie je cieľ. Zajtra chceme vyhrať, aby sme sa matematicky stali tímom Ligy majstrov, nie preto, že chceme byť najlepším katalánskym tímom. Naši fanúšikovia budú šťastní, ak porazíme Barçu, pretože je veľa detí, ktorých rodičia a starí rodičia sú fanúšikmi Barçy, a oni pôjdu domov a povedia, že sme druhým tímom v Katalánsku. O Gironu sa začína zaujímať veľa ľudí. Je to celosvetové uznanie nášho klubu, myšlienky a projektu a myšlienky rastu a napredovania. O dva góly zaostávame za Realom Madrid, ktorý je najlepším strelcom LaLigy. Bol by to krásny cieľ, byť najviac skórujúcim tímom v LaLige, veľmi pekný akcent. Navyše, Dovbyk sa uchádza o titul najlepšieho strelca, čo znamená, že mužstvo urobilo veľa a to je pre nás vyznamenanie. Musíme byť hrdí, sme na mape sveta vďaka tomu, ako hráme. Chcem, aby ľudia hovorili, že hráme veľmi dobrý futbal."

Éric García

"Počas týchto piatich zápasov si ho budem užívať, nie je náš hráč."

Superpohár

"To bude cieľ po tom najdôležitejšom, ktorým je postup do Ligy majstrov. Uvidíme. Myslím si však, že naším cieľom je byť najlepším tímom v tejto lige. Hráčom som povedal, že odkaz, ktorý môžeme v tejto lige zanechať, to, že v nej bude Real Madrid, ktorý prehral len jeden zápas, a Girona, je pre nás veľmi dôležitý. Chceme to dosiahnuť. Chceme, aby si to všetci zapamätali, pretože sme hrali veľmi dobre."

zdroj: as.com
foto: twitter/girona

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.