Éric García poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport pri príležitosti blížiaceho sa zápasu na Montilivi medzi Barcelonou a Gironou, kam stopér odišiel na hosťovanie. Katalánec priznal, že po sezóne sa chce vrátiť do Barcelony a až potom sa rozhodne o svojej budúcnosti.

Ako hodnotíte svoje doterajšie dvojročné pôsobenie v Barçe?

"Prvý rok bol komplikovaný na úrovni skupiny. Došlo k výmene trénera a potom sme sa odrazili od dna a dostali sa do Ligy majstrov. Druhá sezóna bola veľmi dobrá a vyhrali sme ligu. Na individuálnej úrovni som nedostával toľko minút, koľko som chcel, a preto som sa rozhodol ísť na hosťovanie."

Xavi nechcel, aby ste odišli...

"Je to pravda, stalo sa to v posledný deň kvôli pravidlám finančnej fair play a bolo mi jasné, že ak odídem, tak do Girony."

A čo sa stane po skončení sezóny?

"Mám v úmysle vrátiť sa do Barçy. Mám zmluvu, po sezóne sa vrátim a budeme sa s klubom rozprávať, čo sa stane."

Ak budete musieť odísť, bude to opäť do Girony?

"Zatiaľ sa vrátim do Barçy, je to môj klub. Samozrejme, v Girone sa mi darilo, správali sa ku mne veľmi dobre, a ešte viac, ak dosiahneme to, čo chceme dosiahnuť."

Od čoho bude závisieť, či môžete zostať?

"Závisí to od klubu. Viem, že mám zmluvu ešte na dva roky a musím sa vrátiť. Ešte sme sa nerozprávali, uvidíme."

Ako sa na Barçu pozeráte s odstupom?

"Bolo to niekoľko ťažkých týždňov pre všetkých vrátane mňa, pretože som culé. Zápas proti PSG sme mali pod kontrolou, ale takéto veci sa vo futbale, v elite, stávajú. V každom prípade si myslím, že Barça má za sebou veľmi dobré posledné mesiace."

A túto sobotu Girona - Barça, s druhým miestom v hre...

"Je to špeciálny zápas, rovnako ako v prvom kole. Hráte proti svojim priateľom, proti tímu, ku ktorému patríte. A ako hovoríte, je to dôležité, pretože hráme o druhé miesto."

Hovorili ste o zápase v prvom kole, aké máte spomienky?

"Bol to zápas, ktorý trochu zmenil smerovanie Girony. Ísť na pôdu Barçy a vyhrať nie je jednoduché. Bol to veľmi dôležitý krok. Bol to pre nás test, či sme pripravení konkurovať veľkým tímom, a ukázalo sa, že áno."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-02 08:56:49
:D tieto clickbait nazvy clankov su nehodne tejto inak naozaj kvalitne spravenej fanusikovskej stranky