Hlavnou prioritou Barcelony v lete je podpísanie zmluvy s pivotom, pretože táto pozícia je pre klub problémová dlhé mesiace.

Oriol Romeu sa nedokázal adaptovať na vysokú úroveň Barcelony, zatiaľ čo ostatní, ako napríklad Frenkie de Jong a Ilkay Gündoğan, sú oveľa lepší na iných postoch. Andreas Christensen odviedol solídnu prácu, ale je len náhradníkom.

Xavi preto požiadal o podpis špičkového pivota, pričom na čele zoznamu jeho favoritov sú dve mená v podobe Joshuu Kimmicha z Bayernu Mníchov a Martina Zubimendiho z Realu Sociedad. Cena druhého menovaného 60 miliónov eur a nižšia ani nebude, ale prvý menovaný by sa v lete mohol presťahovať na Camp Nou.

Hoci Bayern naďalej tlačí na predĺženie spolupráce s Kimmichom, nebude na neho čakať príliš dlho. Nemec chce klub opustiť, ale Liga majstrov by mohla zmeniť jeho názor. V prípade, že sa tak nestane, Bayern si však rád vypočuje ponuky za hráča, a to aj od Barcelony, pričom sa zameriava na dvojicu hráčov Barcelony, menovite na Ronalda Arauja a Frenkieho de Jonga.

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport by Bayern mohol z realizovať výmenný obchod s Barçou a požadovať výmenu jedného z týchto dvoch hráčov. Hoci sa o Kimmicha zaujímajú tímy ako PSG a Manchester City, ktoré by mu ponúkli oveľa viac peňazí ako Barça, hrať v drese Blaugranas pod vedením svojho vzoru Xaviho je pre Kimmicha veľmi atraktívna možnosť.

Kto pôjde?

V súčasnosti sa Barcelona usiluje o voľný podpis Guida Rodrigueza z Realu Betis, pričom operácia je údajne pokročilá a 'pod kontrolou'. Situáciu by však mohol zmeniť vývoj v prípade Kimmicha. Výmena Frenkieho de Jonga za Kimmicha - s nejakou hotovosťou navyše - dáva oveľa väčší zmysel ako vyradenie Ronalda Arauja, ktorý je jedným z kapitánov tímu a má veľmi jedinečný profil.

Bayern chce za svojho stredopoliara 50 miliónov eur, zatiaľ čo Barcelona chce za De Jonga minimálne 70 miliónov eur. Keďže však Kimmichovi končí budúci rok zmluva, Katalánci by mohli znížiť požadovanú cenu za hráča, ak sa s ním predtým ústne dohodnú. Pre obe strany, ale najmä pre Barcelonu, by tiež malo zmysel, ak by sa oba prestupy uskutočnili samostatne namiesto toho, aby ich kluby uzavreli ako výmenný obchod. Pomohlo by im to vyrovnať účtovníctvo.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-04-28 15:09:24
Tie posledné správy čo tu stále len pletú predaj Arauja, alebo FDJ, no čistý hnus. Raphinha tu ale zotrvá, že ... 👎
2024-04-28 18:41:11
Tak otazka bude ci neskusia zjednat cenu Lobotku kedze Neapol je mimo vsetkych EU sitazi