Barcelona bude počas letného prestupového obdobia pod veľkým tlakom, pretože sa chce včas zbaviť hráčov a získať z týchto operácií dodatočné finančné zdroje, aby sa vrátila k pravidlu 1:1 v La Lige a podpísala nové posily. Predaj hráčov však nebude jednoduchý.

Zatiaľ čo niekoľko hráčov, ako napríklad Clement Lenglet, Sergiño Dest a Éric Garcia, ktorí mali úspešné hosťovania a pravdepodobne opustia metropolu Katalánska, tak iní, ako napríklad Ansu Fati a Pablo Torre, čelia neistej budúcnosti.

Ani jeden z nich nezažil obzvlášť pôsobivé obdobie v Brighton & Hove Albion resp. Girone, hoci druhý menovaný sa v druhej polovici sezóny do istej miery vzchopil. Predchádzajúce správy naznačovali, že Fati je pripravený bojovať o svoje miesto pod Xavim v budúcej sezóne, ale Torre možno nedostane viac minút v drese Blaugranas.

Barcelona sa rozhodla predať Torreho

Podľa správy, ktorú zverejnil katalánsky denník Sport, sa Barcelona rozhodla v lete vypočuť ponuky za Pabla Torreho. Španiel nebude mať v budúcej sezóne miesto v prvom tíme a mohol by čeliť odchodu. Katalánci sa okrem podpisu zmluvy s pivotom v lete rozhodli udržať si Gaviho, Pedriho, Ilkaya Gündoğana, Fermína Lópeza, Sergiho Roberta a pravdepodobne aj Frenkieho de Jonga, takže pre Torreho nezostane miesto.

Barça sa totiž pokúsi presadiť aj podpis Bernarda Silvu, ktorého si opäť výslovne vyžiadal Xavi. Torre nemá na trhu núdzu o záujemcov, sledujú ho kluby ako Betis, Real Sociedad, Mallorca, Valencia a Villarreal. Girona si tiež chce udržať jeho služby, najmä pred sezónou Ligy majstrov.

Torre sa musí rozhodnúť

Hoci sa zdalo, že Torre sa v tejto sezóne zdráha odísť z Barcelony do Girony, nakoniec v tejto sezóne odohral 24 zápasov - hoci len 4 ako hráč základu. Rozhodnutie je teraz v jeho rukách, keďže Barça bude pravdepodobne diskutovať o všetkých potenciálnych ponukách, ktoré za neho dostane. Chcú si však zabezpečiť jeho budúcnosť v klube iným spôsobom, čo by mohlo byť pre Torreho motivačným faktorom. Mohla by byť zahrnutá klauzula o spätnom odkúpení v prípade jeho predaja, alebo jednoducho plné vlastníctvo v podobe hosťovania.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.