Pred niekoľkými týždňami katalánske médiá informovali, že Barça pracuje na príchode Daniho Olma z RB Lipsko. Hovorilo sa už o pokročilých rokovaniach týkajúcich sa návratu tohto odchovanca. Dnes však katalánsky denník Sport tvrdí, že klub túto možnosť 'zmrazuje'.

Lluis Miguelsanz z denníka Sport informuje, že FC Barcelona sa stretla s agentmi Danieho Olma, ale operácia na jeho návrat 'ochladla', pretože náklady sú momentálne pre Barçu nedostupné. Olmo pred niekoľkými mesiacmi predĺžil zmluvu s Lipskom a má odstupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur. Nemecký klub nechce rokovať o jej znížení a už vôbec nie s Barçou, s ktorou veľmi ťažko rokoval o prestupe Ilaixa Moribu, za ktorého zaplatil 18 miliónov eur.

Lipsko navyše hráča presvedčilo, aby podpísal novú zmluvu s veľmi vysokým platom. Je zďaleka najlepšie plateným hráčom v tíme a jeho plat nie je v rámci platového stropu Blaugranas, pokiaľ hráč nie je ochotný priniesť finančné obete. Niet pochýb o tom, že Dani Olmo sa Barçe a najmä Xavimu pozdáva. Je to hráč, ktorý pozná klub, má výborné vzťahy s viacerými hráčmi v tíme a je to univerzál. Napriek tomu si ho Barça nemôže dovoliť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-28 06:57:43
Každý,koho by Barca chcela stojí okolo tým 60 mil.,tak si treba ozaj rozmyslieť za koho tie prachy dať - a ešte jeho plat
2024-04-28 07:28:11
Na šťastie aa odklada.