Fabio Capello nešetrí slovami a opäť tak urobil aj na tlačovej konferencii organizovanej v rámci udeľovania cien Laureus, na ktorej diskutoval o nadchádzajúcich Majstrovstvách Európy v Nemecku. Taliana sa pýtali na viaceré témy vrátane talentovaného hráča Barcelony Lamine Yamala.

"S Messim som sa stretol počas Gamper Cupu a po 20-25 minútach zápasu som oslovil Rijkaarda a požiadal ho, aby mi ho poslal na hosťovanie na jednu sezónu. Bol geniálny. Lamine má veľkú kvalitu a je veľmi zaujímavý, ale génius z neho nebude. Messi, Pelé a Maradona boli géniovia. Ronaldo je veľmi blízko. Cristiano je skvelý hráč, výborný strelec, získal tituly a Zlatú loptu, ale nebol taký génius ako Messi. Je to skvelý futbalista, ale nie je génius," povedal Talian.

Capello dostal aj otázku o El Clásicu a odpovedal otázkou, ktorú si momentálne kladie polovica sveta: "Keď hovoríme o španielskom futbale a El Clásicu: Ako je možné, že tam nie je žiadna technológia bránkovej čiary?"

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2024-04-22 21:10:16
Presne tak ako hovorí Messi je génius futbalu Ronaldo je a hold je to tak aj keď sa niekto na hlavu postaví taka je pravda..
2024-04-22 22:59:41
To porovnávání je úplně mimo a měli by dát Yamalovi trochu kyslíku. Nikdo ani Messi nehrál v 16 tak jako Yamal a ty výkony v EC či proti brazílii jsou prostě úlet v 16 letech. Hlavně ať se mu vyhýbají zranění a bude to super.
Teď ještě sehnat nutně TOP DM a pak ještě křídlo- to by pak další sezony s navrátilci Gavim a Baldem mohla vypadat dost zajímavě.