Camp Nou ovládli mladé nádeje Barcelony! Barca dnes v poslednom šiestom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov privítala na domácom štadióne BATE Borisov. S istotou prvého miesta v skupine poslal Guardiola na trávnik hráčov rezervného mužstva, ktorí aj napriek nedostatku skúseností nedali hosťom šancu. O góli sa postarali Sergi Roberto, Montoya a dvakrát Pedro.

1.polčas

Mladíci sa pustili do BATE zhurta a chvíľami sa skutočne zdalo, že na ihrisku sú hráči prvého tímu. Chlapci veľmi dobre a rýchlo kombinovali a už po minúte hry sa ocitol vo výbornej šanci Rafinha. Z pomerne veľkého uhla to však napálil iba do brankára hostí.

Barca úplne prebrala dominanciu v strede ihriska a predvádzala svoju typickú hru, na akú sme zvyknutí. Hráčom BATE preto nezostávalo nič iné, iba sa sústrediť na defenzívu a pokúšať sa o niečo jedine z protiútokov.

Po pol hodine hry mal dobrú streleckú príležitosť opäť Rafinha. Tentoraz si to hodil na ľavačku a snažil sa technickou strelou spoza obrancu prekvapiť Gutora, ale trafil presne do jeho náručia.

O tri minúty neskôr mala Barca najväčšiu príležitosť doterajšieho hrania, keď po krásnej kombinačnej akcii presne našiel Cuenca Sergiho Roberta na druhej strane pokutového územia, ten však v sklze trafil tesne vedľa odkrytej bránky.

Ten istý hráč však už v 35. minúte otvoril skóre zápasu. Thiago celú akciu začal, loptu poslal na Pedra, ten ju posunul naspať na Sergiho Roberta, ktorý presnou prízemnou strelou spoza šestnástky trafil presne k pravej tyči.

Jeho gól bol jediným v prvom polčase a tak odchádzali mladíci Barcelony do šatní s najtesnejším náskokom.

2.polčas

Už po piatich minútach druhého polčasu bol v obrovskej šanci Pedro, ktorému šikovne prihral v pokutovom území Rafinha. Pedro však pálil tesne vedľa.

Barca v druhom polčase pokračovala v dominancii a hra sa aj naďalej takmer výhradne odohrávala na polovici Borisova.

Sergi Roberto mal obrovskú streleckú príležitosť aj v druhom polčase. Predchádzal tomu víťazný osobný súbaj Rafinhu, ktorý poslal elegantne pätičkou Roberta do šance. Ten ale v 100%šanci napálil loptu iba do Gutora.

V 58.minúte poslal na hraciu plochu Guardiola prvého hráča z lavičky. Bartru vystriedal na hracej ploche Muniesa.

Barca hrala v týchto chvíľach zápasu výborne. Hráči si svojou rýchlosťou a šikovnosťou vytvárali jednu šancu za druhou, gól visel vo vzduchu.

A v 60.minúte sa to podarilo. Cuenca potiahol loptu stredom ihriska, kde sa mu ponúkalo na prihrávku viacero hráčov, vybral si nabiehajúceho Montoyu po pravej strane a ten to napálil presne k pravej tyčke.

Barca bola po druhom góle na koni a dôkazom toho bol tretí gól v sieti BATE. A opäť v tom mal prsty Cuenca, ktorý potiahol loptu po pravej strane až do pokutového územia odkiaľ poslal presnú prihrávku na Pedra a ten poslal loptu do siete elegantne pätičkou.

V 70.minúte sa striedalo druhýkrát. Výborného Rafinhu vystriedal Deulofeu. O 8 minút neskôr vyčerpal Guardiola aj posledné striedanie. Z ihriska odišiel Sergi Roberto a na jeho miesto prišiel Riverola.

V 80.minúte sa po chybe v rozohrávke Borisova dostala Barca do výrazného prečíslenia. Cuenca však všetko zobral na seba a skúsil to individuálne a takmer mu to vyšlo. Jeho strelu zastavila tyčka.

V 88.minúte strelila Barca aj štvrtý gól, tentoraz z penalty. Tej predchádzal faul na Ceuncu, ktorý si loptu šikovne zasekol, na čo obranca dokázal reagovať iba faulom. Exekúcie penalty sa chopil Pedro a nezaváhal.

Štvrtý gól bol bodkou za týmto krásnym zápasom, v ktorom mladíci Barcelony ukázali, že o budúcnosť je už teraz postarané.

Zostavy

Barcelona: Pinto, Montoya, Bartra, Fontàs, Maxwell, Dos Santos, Thiago, Rafinha, Sergi Roberto, Cuenca, Pedro.

BATE: Gutor, Jurevich, Bordachev, Filipenko, Simić, Lichtarovich, Koncewoj, Volodko, Renan Bressan, Pavlov, Baga.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.