Dnes je na programe posledný zápas skupinovej fázy Ligy Majstrov, v ktorom Barca privíta na domácom štadióne bieloruský BATE Borisov. Katalánci už majú istý postup z prvého miesta a prípadná prehra ich nemusí trápiť. Na druhej strane BATE musí vyhrať, ak si chce zahrať Európsku ligu. Práve táto kombinácia faktorov sľubuje zaujímavý zápas.

FC BARCELONA

Barca už má postup vo vrecku a od toho sa bude vyvíjať zostava, ktorú tréner postaví. Pep Guardiola už avizoval, že hráčom základnej zostavy dá voľno (konkrétne Valdés, Alves, Puyol, Abidal, Mascherano, Keita, Busquets, Xavi, Iniesta, Fábregas, Alexis, Messi a Villa budú odpočívať). Z hráčov prvého tímu môžu teoreticky nastúpiť iba Pinto, Piqué, Fontás, Maxwell, Thiago a Pedro. Tých doplnia hráči z Barcy B: Cuenca, Oier, Montoya, Bartra, Muniesa, Sergi Gómez, Rafinha, Dos Santos, Deulofeu, Riverola, Sergi Roberto a Kiko Femenía.

Ako som už spomínal, Barca má postup vo vrecku, a tak má tréner priestor na experimentovanie. Ja osobne by som vôbec nebol prekvapený, ak by zažil premiéru v prvom drese Rafinha, hoci aj ako striedajúci hráč. Pep bude ale určite chcieť vyskúšať čo možno najviac mladých hráčov, a práve kvôli tomu môžem predpokladanú zostavu tipovať aj veľmi nepresne. Mohlo by to však vyzerať takto.

Predpokladaná zostava: Pinto - Bartra, Piqué, Fontás, Maxwell - Thiago, Dos Santos, Rafinha - Pedro, Deulofeu, Cuenca

BATE BORISOV

Pre BATE má tento zápas veľký význam, pretože prípadným víťazstvom môžu získať v miestenku v Európskej lige. Zároveň by však musela Viktoria Plzeň prehrať na domácom štadióne AC Milánu. Lopta je však guľatá a stať sa môže všetko. Preto neostáva mužstvu z Bieloruska nič iné, iba statočne bojovať o body na Camp Nou.

Bate hralo svoj posledný zápas domácej súťaže 27. novembra, a tak by mali byť hráči na zápas v Katalánsku dobre oddýchnutí. Stále bez dlhodobo zraneného dua Vitali Rodionov a Evgeni Kuntsevitch, z ktorého ani jeden hráč nezasiahol do skupinovej fázy, by mala zostava bieloruského mužstva vyzerať podobne ako proti Plzni.

Predpokladaná zostava: Gutor - Simič, Filipenko, Bordachev, Yerevich - Pavlov, Baha, Kontsevoy, Valadzko - Kežman, Bressan

Predpokladany výsledok

Je veľmi ťažké predpokladať výsledok tohto zápasu. Veľmi ťažko môžeme odhadovať zostavu, akú Guardiola postaví a tak isto bude záležať na jeho prístupe k zápasu. Na jednej strane je nasadenie mladých hráčov nevýhodou, pretože nemajú dostatočné skúsenosti a najmä nemajú kvalitu prvého tímu. Na druhej strane je výhodou ich motivácia, pretože každý jeden chlapec bude chcieť ukázať čo v ňom je. Navyše hrať Ligu Majstrov bude pre nich veľkým zážitkom. Každopádne však platí, že Barca nemusí vyhrať. Vyhrať však musí BATE Borisov, ak si chce udržať reálnu šancu postupu do Európskej ligy. Očakávam vyrovnaný zápas, s držaním lopty na našej strane.

FC BARCELONA 2-1 BATE BORISOV

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.