Do Prahy pre postup! Katalánci sa predstavia už v utorok o 20:45 na trávniku v Synot Tip Aréne, kde sa vynasnažia zdolať domácu Viktoriu Plzeň, aby si definitíve zabezpečili postup do ďalšej fázy Ligy Majstrov. Na to však potrebujú, aby AC Miláno zdolalo BATE Borisov.

V prvom vzájomnom zápase v klubovej histórii si na domácom trávniku počínala lepšie práve Barcelona, ktorá gólmi Iniestu a Villu triumfovala výsledkom 2-0. Priebeh zápasu však nasvedčoval gólovej nádielke v sieti Čecha, šťastie na strane hostí aj strelecká nemohúcnosť Kataláncov tento predpoklad nenaplnili.

VIKTORIA PLZEŇ

Zverenci Pavla Vrbu neprehrali v štyroch posledných domácich vystúpeniach v Lige Majstrov a túto šnúru sa určite posnažia natiahnuť aj s Barcelonou. Generálka na tento zápas Viktorke vyšla, nakoľko na domácom štadióne zdolala v 12. kole Gambrinus Ligy Hradec Králové 5-0, z toho dva presné zásahy zabezpečil najlepší strelec tímu a tretí najlepší českej prvej ligy, Marek Bakoš.

V tabuľke Gambrinus Ligy patrí Viktoriánom priebežne druhé miesto za vedúcom Spartou Praha, ale strata 6 bodov z 12. odohraných kôl je predsa len veľká. 24 bodov nazbieral rovnako tretí Liberec takisto za 7 výhier, 3 prehry a 2 remízy - Plzeň však strelila o dva góly viac ako Liberec (29:15).

28.10.2011 Plzeň 5 – 0 Hradec Králové
23.10.2011 Plzeň 4 – 1 Viktoria Žižkov
19.10.2011 Slovácko 1 - 3 Plzeň
02.10.2011
Plzeň 1 - 1 Baník Ostrava
28.09.2011 AC Miláno 2 - 0 Plzeň

Jediným chýbajúcim hráčom z kádra Pavla Vrbu je Roman Pavlík, ktorý so zranením kolena laboruje už od 27. júla. Zvyšok mužstva je plne k dispozícii. Dá sa predpokladať opäť obranný val pred pokutovým územím domácich a spoliehanie sa na protiútoky, kde sa Viktorka opiera najmä o momentálne dobrú formu Mareka Bakoša.

Predpokladaná zostava: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský, Horváth - Jiráček, Petržela, Kolář, Pilař – Bakoš

FC BARCELONA

V prípade víťazstva Milána nad BATE Borisov si Barca výhrou nad Plzňou zabezpečí účasť v ďalšej fáze Ligy Majstrov. Po posledných nepresvedčivých výkonoch, v zápase proti Mallorce vo víkendovom 10. kole Primera Division to Katalánci opäť naplno rozbalili a triumfovali výsledkom 5-0 s levím podielom trojgólového Lea Messiho. Nakoľko Levante prehralo svoj prvý zápas, Barca sa prehupla na druhé miesto priebežného poradia La Ligy s jednobodovou stratou na vedúci Real.

29.10.2011 Barcelona 5 – 0 Mallorca
25.10.2011 Granada 0 – 1 Barcelona
22.10.2011 Barcelona 0 – 0 Sevilla
19.10.2011 Barcelona 2 – 0 FC Viktoria Plzeň
15.10.2011 Barcelona 3 – 0 Racing

Otázkou však zostáva zostava, ktorá sa v Synot Tip Aréne predstaví. Na jednej strane tu je túžba o postupe rozhodnúť už teraz, ale na druhej strane nás čaká zložitý víkendový duel na San Mamés proti Athletic Bilbao a tu sú tri body takisto potrebné ako soľ.

Guardiola stále nemôže počítať s Ibrahimom Afellayom a ešte ani s Pedrom Rodríguezom. Alexis Sánchez už síce do Prahy cestoval, ale jeho nasadenie do zápasu sa nepredpokladá. Na poslednom tréningu si drobné zranenie lýtka privodil aj Xavi a jeho štart je otázny rovnako ako štart stopérskej dvojice Piqué - Puyol, kde sa skôr predpokladá spárovanie Piquého s Mascheranom. V útoku je možný štart mladého Isaaca Cuencu, ktorý v zápase proti Barralets svoje kvality predviedol naplno.

Predpokladaný zostava: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Cesc, Villa

Predpokladaný výsledok

V Prahe sa očakáva jednoznačný triumf Kataláncov, nakoľko v prvom zápase toho Viktorka veľa nepredviedla a jej hráči boli s prehrou 0-2 nadmieru spokojní. Tento krát však toľko šťastia pred vlastnom bránou mať nemusia.

FC VIKTORIA PLZEŇ 0 - 3 FC BARCELONA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.