Barcelona si v druhom zápase Ligy Majstrov poradila s Bate Borisov jednoznačne 5-0. Skóre zápasu síce otvoril vlastným gólom Volodko, ale potom sa presadzovali už iba hráči Barcy. Po jednom góle strelili Pedro a Villa, a o zvyšné dva zásahy sa postaral Lionel Messi, ktorý tým vyrovnal Ladislava Kubalu.

1.polčas

Zápas mal hneď od úvodných minút priebeh, aký očakával asi každý – Barcelona sa sústredila pred šestnástou Bate Borisov, ktorú súper veľmi tesne bránil. Ani to však nezabránilo, aby sa Thiago dostal k sľubnej strele, ktorá však nemala potrebnú razanciu ani presnosť, aby prekvapila Gutora.

Výraznejšie pohrozil z priameho kopu Messi, jeho strela z 27mich metrov však išla tesne vedľa ľavej žrde.

V 19.minúte sa svoj tlak Barcelone podarilo zužitkovať. Dani Alves poslal z pravej strany dlhý center na vzdialenejšiu tyč kde číhal Lionel Messi, a brániaci Volodko si zrazil loptu to vlastnej siete.

Neprešli ani dve minúty a Barcelona sa tešila druhýkrát. Tentoraz centroval z ľavej strany David Villa a hlavou skóroval ponad bezmocného Gutora Pedro Rodriguez.

Ani po dvoch góloch sa obraz hry nezmenil. Stále sa hralo pred šestnástkou bieloruského mužstva, ktoré sa výhradne sústreďovalo na defenzívu a hrozilo iba protiútokmi s jedným vysunutým hráčom.

Šancu na strelenie gólu mal aj Bate Borisov keď sa Volodko už-už dostával pred Victora Valdésa, ale Carles Puyol zasiahol včas.

V 38.minúte sa nevyznamenal brankár Gutor, ktorý nedokázal v rukách udržať ľahký center Daniho Alvesa a Lionel Messi okamžite jeho chybu využil a hlavou zvýšil na 3-0.

V 41.minúteposlal Leo výbornú prihrávku na Davida Villu, ktorý sa razom ocitol sám pred brankárom Bate Borisov. David sa ale rozhodol akciu vyšperkovať a vrátiť loptu Messimu, ktorý však už nedokázal loptu dopraviť do siete. Pri vedení 3-0 si však hráči takéto rozhodnutia mohli dovoliť.

2.polčas

Barca aj napriek tomu, že sa nedokázala okamžite dostať k obliehaniu pokutového územia súpera začala dobre. Leo Messi mal totiž už po troch minútach obrovskú šancu, keď sa dokázal prebojovať cez dvojicu obrancov, ale z bezprostrednej blízkosti pred Gutorom pálil vedľa.

Bieloruské mužstvo s vedomím, že nemá čo stratiť začalo druhý polčas odvážnejšie. Už to nebolo iba o bránení pokutového územia, ale už sa mužstvo snažilo vymyslieť aj niečo smerom dopredu.

V 55.minúte bolo už 4-0. Leo Messi si dvakrát vymenil loptu s Danim Alvesom a strelou z približne jedenástich metrov nedal brankárovi šancu.

Messi hral vynikajúci zápas a okrem gólov posielal úžasné prihrávky svojim spoluhráčom. Takúto dostal aj Eric Abidal, ale v čistej šanci iba napálil do brankára. Hneď po tejto šanci striedal Pep Guardiola po prvýkrát. Z ihriska odišiel Xavi a na jeho miesto prišiel Fábregas.

Krátko na to sa striedalo na strane Barcelony opäť a Abidala vymenil na ľavej strane Adriano. A do tretice vymenil na hracej ploche Pedra Maxwell. Adriano sa tak zaradil na pravú stranu útoku a Maxwell hral na svojom klasickom poste ľavého obrancu.

Po štyroch góloch hrala Barca uvoľnene a na hráčoch bolo vidno, že sa futbalom bavia. Dôkazom toho boli nápadité akcie, pri ktorých to pred bránkou Gutora horelo.

Tesne pred koncom riadneho hracieho času pridal piaty gól do siete Bate Borisov David Villa, ktorý využil chybu v rozohrávke súpera a prízemnou strelou nedal brankárovi šancu.

Barca tak vyhrala svoj druhý zápas v Lige Majstrov jednoznačne 5-0 a domov si odnáša cenné tri body.

Zostavy

BATE Borysov: Gutor; Bordachev, Filipenko, Simić, Kontsevoi; Volodko, Renan Bressan, Oleknovic, Baga; Rudik, Kežman

FC Barcelona: Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Abidal, Keita, Xavi, Thiago, Villa, Messi, Pedro

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.