Barcelona dnes v prvom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov na svojej pôde len remizovala s talianskym Majstrom AC Miláno 2-2 po góloch Pedra a exportnom priamom kope Davida Villu. Skóre zápasu otváral už v 24 sekunde Pato po skvelom prieniku stredom cez viacerých hráčov Blaugrana a posledné slovo mal Thiago Silva po rohovom kope, keď stanovil remízový rezultát. Barcelona prakticky celý čas držala opraty zápasu vo svojich rukách, no nedokázala prevahu na trávniku premeniť vo viac gólov a to zamrzí. Škvrnou zápasu je ďalšie zranenie v kádri Blaugrana – tento krát Iniestu.

FC Barcelona: Valdés, Alves, Busquets, Mascherano, Abidal, Keita, Xavi, Iniesta, Villa, Messi a Pedro

Náhradníci: Pinto, Maxwell, Adriano, Afellay, Thiago, Cesc a Puyol

AC Miláno: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Van Bommel, Nocerino, Boateng, Seedorf, Pato a Cassano

Náhradníci: Amelia, Bonera, Yepes, Antonini, Aquilani, Ambrosini, Emanuelson

Góly: 36. Pedro, 50. Villa – 1. Pato, 90.+ Silva

Žlté karty: 52. Villa, 69. Alves, 90. Puyol - 18. van Bommel, 57. Nesta

I. polčas

Pato šokoval Nou Camp hneď v 24 sekunde - AC Miláno vyhráva 0-1 potom čo Brazílsky útočník poľahky prišiel stredom poľa a v úniku na bránu nedal Valdésovi najmenšiu šancu. Barcelona následne prebrala stred poľa aj loptu pod kontrolu, ale Miláno dobre bránilo a Kataláncov do šancí nepúšťalo. Náznak šance prišiel v 9. minúte, kedy Alvesov center na rohový kop vytlačil Abbiati v bráne hostí. V ťažkej pozícii sa po Keitovom centri zopár minút neskôr ocitoval David Villa, no jeho volej triafal len bočnú sieť. V 14. minúte napriahol k strele aj Messi a Abbiati s námahou kryl.

V nasledujúcich minútach malo AC Miláno zopár sľubných momentov, no nedokázalo Valdésa ohroziť. Za zmienku stojí náznak šance Pata, ktorému v poslednom momente vypichol loptu Keita. Na druhej strane z priameho kopu trafil Messi dokonca žrď. Po tomto okamihu sme boli na strane Kataláncov svedkami viacerých akcií, no gólu sme sa v podaní Blaugrana nedočkali.

Veľkosť Messiho sa naplno ukázala v 36. minúte, kedy šiel do súboja za zdanlivo stratenou loptou a tú nakoniec poslal na päťku úplne nekrytému Pedrovi, ktorý vyrovnával na 1-1. Studenou sprchou bolo však zranenie Iniestu v nevinnej akcii a v 39. minúte ho nahradil Fabregas.

S prichádzajúcou polčasovou prestávkou tlak domáceho mužstva silnel a výsledkom boli aj ďalšie príležitosti na skórovanie, no hráči Blaugrana sa už do konca polčasu z gólu netešili.

II. polčas

Barca sa do svojho súpera pustila nebojácne hneď od prvých sekúnd druhého dejstva. V 48. minúte vystrašil priaznivcov Rossoneri krížny pokus Xaviho Hernandéza, no Abbiati ešte stihol vyraziť. V 50. minúte však strhol vedenie na stranu svojho mužstva Villa exportným priamym kopom z asi 25 metrov, keď Talianskemu gólmanovi vymietol ľavý horný roh brány.

V 55. minúte Nesta ukázal svoju veľkosť, keď zabránil Messimu vystreliť v čistej pozícii. Ten sa do nej dostal po nádhernom prieniku, no premrhal ten správny moment na strelu. Hneď nato vzal Nesta Messimu gól z hlavy po mäkkom centri Alvesa. Messi to však 35-ročnému stopérovi vrátil prienikom, pri ktorom ho Nesta musel zastaviť aj za cenu žltej karty. Z priameho kopu však Messi napálil len do pripraveného múru.

Od tohto okamihu prišla oddychová fáza Barcelony, kedy loptu točila len na svojich kopačkách, no ďaleko od Abbiatiho brány. Túto fázu zápasu popretkávali jemné náznaky príležitostí ako prvý rohový kop AC Miláno a hlavička Pata čí zblokovaná strela Messiho na strane druhej.

Priebeh hry druhého polčasu sa nemenil ani s pribúdajúcimi minútami a FC Barcelona len kontrolovala hru držaním lopty pred pokutovým územím hostí. Trochu vzruchu priniesla 88. minúta, kedy sa v pokutovom území k odrazenej lopte dostal Afellay, no ten len nestrelil do pred ním stojaceho obrancu.

Na samom konci zápasu po rohovom kope nakoniec vyrovnal Thiago Silva, ktorého neustrážil Sergio Busquets. AC Miláno si tak z Nou Campu odváža cenný bod za remízu, ktorý možno ani sami nevedia ako dosiahli. Futbal sa však hrá na góly a nie na krásu a preto tak ako mnoho krát predtým tak aj teraz zostáva dodať jediné – potrebujeme zlepšiť efektivitu streľby.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.