Liga Majstrov opäť štartuje! Už v utorok o 20:45 svoju cestu za obhajobou Európskeho titulu začne aj Barcelona v očakávanom úvodnom zápase skupiny H s ďalším Európskym gigantom AC Milánom. Po zbabranom druhom ligovom kole na pôde Realu Sociedad je teda načase zabrať naplno, pretože AC Miláno ako úradujúci Taliansky majster nebude ľahký súper.

Obe mužstvá sa naposledy stretli pred rokom v Gamper Cupe, presnejšie 25. augusta na Nou Campe. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 1-1, keď v nastavenom čase prvého dejstva z blízka otváral skóre duelu David Villa, aby v 67. minúte vyrovnával Inzaghi. Katalánci napokon zápas dotiahli do víťazného konca, keď na pokutové kopy predčili AC Miláno 3-1.

FC BARCELONA

Katalánsky veľkoklub vstúpil do sezóny po nie úplne vydarenej príprave priam majstrovsky, keď v boji o Španielsky Superpohár zdolal Real Madrid a v boji o Európsky Superpohár Porto. Nadmieru vydarený bol aj vstup do novej sezóny La Ligy, keď na domácom trávniku zdolal Villarreal 5-0. Po reprezentačnej prestávke však Barca zakopla na trávniku Realu Sociedad, keď po slabom výkone remizovala len 2-2. Problémom bola v tomto prípade opäť reprezentačná prestávka a takisto pozmenená zostava.

10.09.2011 Real Sociedad 2 – 2 Barcelona

29.08.2011 Barcelona 5 – 0 Villarreal
26.08.2011 Barcelona 2 – 0 Porto
22.08.2011 Barcelona 5 – 0 Neapol
17.08.2011 Barcelona 3 – 2 Real Madrid

Smutnou správou je však zranenie výborne hrajúcej novej posily Blaugrana, Alexisa Sáncheza, ktorý si od futbalu oddýchne na 6-8 týždňov. Pripojí sa tak k ďalšiemu maródovi Gerardovi Piquému zotavujúceho sa zo zranenia lýtkového svalu. Návrat na trávniky však hlási Carles Puyol. Ten by mal vytvoriť stopérsku dvojicu s Éricom Abidalom, ktorým budú po stranách pomáhať Alves s Adrianom.

Stred poľa podľa všetkého vytvorí osvedčená klasika Xavi – Busquets – Iniesta. V útoku však môže dôjsť k zmene. David Villa a najmä Pedro sú v poslednom období z formy a preto je pravdepodobné, že Cesc Fabregas si svoje miesto v základe nájde. Podobne ako Messi.

Predpokladaná zostava: Valdés - Alves, Puyol, Abidal, Adriano – Busquets, Xavi, Iniesta - Fabregas, Messi, Villa

AC MILÁNO

Zverenci Massimiliana Allegriho nezačali sezónu 2011/2012 práve najšťastnejšie či už v príprave alebo samotnej talianskej najvyššej futbalovej súťaži. V prvom kole Serie A remizovali na domácom trávniku s Laziom 2-2, keď sa o góly domácich postarali Cassano a Zlatan Ibrahimovič, ktorý bude najväčšou hviezdou hostí v utorňajšom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov.

09.09.2011 AC Milan 2 – 2 Lazio

21.08.2011 AC Milan 2 – 1 Juventus
18.08.2011 AC Milan 0 – 1 Inter Milan
18.08.2011 AC Milan 1 – 2 Juventus
14.08.2011 Malmo FF 4 – 5 AC Milan

Zostava Milána sa do zápasu proti Barcelone oproti duelu s Laziom meniť určite bude, nakoľko Miláno doma nepresvedčilo a takisto si svoju daň vybrali aj zranenia. Na maródke je Gennaro Gatusso a jeho náhradou proti Barcelone bude s veľkou pravdepodobnosťou Mark van Bommel. Ten si pamätá aj sezónu v Barcelonskom drese.

Massimo Ambrosini nebol v prvom kole Serie A takmer vôbec viditeľný a jeho miesto v základe môže prebrať Antonio Nocerino. V útoku sa proti Kataláncom postaví Zlatan Ibrahimovič a vo veľkej pohode hrajúci Antonio Cassano. Z lavičky im bude kryť chrbát Alexandre Pato – ten je však v poslednej dobe neškodný.

Predpokladaná zostava: Abbiati - Abate, Nesta, Silva, Antonini - Nocerino, van Bommel, Aquilani – Boateng -Cassano, Ibrahimovič

Predpokladaný výsledok

Už len pri pohľade na veľkosť mien oboch aktérov je jasné, že nás čaká veľkolepý zápas a treba dúfať, že aj otvorený na oboch stranách. Otázkou zostáva na akej úrovni stretnutie odohrá obrana Kataláncov po návrate Carlesa Puyola, pretože Miláno má v útoku určite čo ponúknuť. Každopádne rozhodujúcim faktorom pre zisk bodov je ovládnutie stredu poľa. Kvalita stojí na strane úradujúceho Európskeho šampióna, preto

FC BARCELONA 2-1 AC MILÁNO

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.