Remíza na Coliseum s Getafe zanechala množstvo otázok. Je zrejmé, že Barcelona sa stále hľadá. Možno povedať, že Blaugrana mali množstvo šancí na to, aby vyhrali, ale možno tiež povedať, že počas celého zápasu nevytvárali dojem, že nad Getafe dominovali.

Problémom je aj to, že Real Madrid dokázal 6 bodové manko otočiť na 4 bodové vedenie len za 11 týždňov. Z Barcelony ako lídra sa za ten čas stalo mužstvo, ktoré sa obáva tlaku Atlética z tretej pozície.

Huesca a Cordoba sú zápasy, kde cieľom je ukončiť rok víťazne. Ešte dôležitejšie je však pokúsiť sa nájsť riešenia na problémy, ktoré sa počas doterajšej kampane vynorili.

Domáca úloha

Je životne dôležité, aby tréner našiel recept na problémy, ktoré sa za posledné mesiace vynorili. Proti Getafe sme videli kombináciu viacerých.

Nájsť stály základ - Luis Enrique využil v 22 zápasoch až 22 základných zostáv.

Útočníci musia byť efektívnejší - Barcelona strelila na Camp Nou toľko gólov ako Madrid na Bernabeu, teda 24. Na výjazdoch však kraľuje Real, ktorý dal 31 gólov, zatiaľ čo Barca len 12 a proti Malage a Getafe sa dokonca nepresadila.

Ukončiť neistotu v defenzíve - Barcelona na jednej strane nevie premeniť množstvo vyložených šancí, na druhej strane množstvo vyložených šancí ponúka aj súperom. Nebezpečenstvo hrozí už len keď sa súper dostane do blízkosti pokutového územia Blaugrana. Celý problém zachraňuje akurát výborná forma oboch brankárov. Barca musí nájsť riešenie a spojiť dokopy stálu dvojicu stopérov. Zároveň je nutné vyriešiť otázku pravých bekov.

Definovať štýl: vývoj alebo obnova - Luis Enrique pracuje bez prestávky a chce byť konkurencieschopný, ale nezdá sa, aby bol jeho štýl zvlášť barcelonský. V každom zápase nájdeme fázy, kedy mužstvo nevie čo má robiť.

Napraviť politické nakupovanie - Vermaelen bol kúpený s komplikovaným zranením, Douglas aktuálne na Barcu nemá, Montoya nie je v plánoch Luisa Enriqueho a chce odísť, Sergi Roberto takmer nehráva, Xavi skoro odišiel, aby nakoniec zostal, Ivan Rakitič, symbol nového projektu vo veľkých zápasoch nehráva. Medzičasom klub čaká na verdikt arbitráže ohľadom prestupového zákazu.

Riešenie inštitucionálnych problémov - Aj mimo trávnik číhajú na klub nebezpečenstvá ako zmluva Neymara či Messiho daňové problémy. Luis Enrique nebol spokojný ani s tým ako sa klub postavil k Piquého nedávnym výstrelkom. Táto vec je nateraz vyriešená, ale stabilitu do kabíny to neprináša.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

cruyff

16
2014-12-15 11:31:04

už sa toho napísalo od začiatku sezóny dosť o tom čo by všetko malo byť a nie je...pokiaľ nebudeme mať stabilné výkony, tak sa budeme radiť medzi štandardné mužstva, ktoré môžu,ale nemusia siahať po nejakom titule. Osobne si myslím, že dlhodobý úspech je nebezpečný a čím menšie výkyvy v tomto úspechu sú, tým sa to menej odzrkadli na výkonoch jednotlivých hráčoch. My sme si ten ,,rekordný,, úspech úž asi vyčerpali a výsledky sa pomaly ale isto dostavia v podobe trápenia sa s ,,ľahkými,, súpermi. Pozrel som si zápas FCB vs PSG už tri krát a je to neskutočné, ako sa z krásneho zápasu v priebehu páru dni dokážeme trápiť....

Tom10

2
2014-12-15 11:34:53

Jediná vec je nájsť stály základ. S vecami ako neymarova zmluva a messiho dane on nemá nič. Nákupy robí zubizaretta. Takže jedine co moze urobiť je nájsť stálu základnú jedenástku a to vyrieši aj problém defenzívy, aj keď si myslím že neni aký, lebo obrana za posledné roky funguje najlepšie. Treba tomu len čas, všetko príde postupne, len treba byť trpezlivý, a to fanúšikovia nie sú. V tom vidím úplne najvacsi problém.

Jhonys

2
2014-12-15 15:02:16

opět 100 % pravda

zoltan

5
2014-12-15 11:50:03

samozrejme, každý má právo na názor. Trénera však treba posudzovať podľa toho, ako jeho práca ovplyňuje hru a výslednosť hry mužstva. Náš nový tréner v posilách dostal hráčov ktorých sám do mužstva chcel a vybral. Zostaviť základ mužstva podľa jeho predstáv mal už vytvoriť on sám. Žial svedkami sme toho, že čo zápas to iná zostava, ale nie kvôli zraneniam alebo trestom, ale pre neschopnosť trénera postaviť fungujúci základ mužstva. Starý štýl hry z dôvodu zavádzania novôt zaniká. Novoty v hre mužstva sa veľmi neobjavujú. Oproti tomu však sa rozmnožujú prípady bezradnosti hráčov, nič neprinášajúce spôsoby tvorenia útočnej časti hry. Pokiaľ hráči sa pustia do rýchlych protiútokov, otvára sa z nekoncepčnosti hry obrana a v prípade stráty lopty je problém na svete. Nie fanúšikovia, alebo funkcionári mužstva majú prezentovať, čo by mal tréner robiť, ale naopak, fanúšikovia a vedenia mužstva by mali požadovať od trénera teoretickú prezentáciu jeho predstavy o hre a následne prenesenie do praktickej roviny.

Teo07

2
2014-12-15 12:08:48

Jediná vec, podľa ktorej treba posudzovať trénera mužstva, sú výsledky. Nič iné. Trofeje - úspešný tréner -dobrý tréner. Nie trofeje -neúspešný tréner - zlý tréner. To je celé.

emiliano

7
2014-12-15 14:15:01

Záloha iba stojí a rozohráva do strán.Bojí sa prenikať a riskantne prihrávať, lebo pri stráte lopty Sergio a Xavi nestíhajú - Sergiov beh pripomína beh postrelenej antilopy a Xavi akoby potreboval kyslíkovú masku. Záloha, kedysi naša pýcha, je našou slabinou. A na pravej strane je problém Alves, každý ho predbehne, musí iba faulovať a potom sa smeje ako sprostý. Lucho však ich vždy nominuje, on nemá schopnosť vidiež problém, ako to vedia špičkoví tréneri. Hráme horšie, ako za Tatu.

Jhonys

-2
2014-12-15 15:03:58

hrajeme hůře než za Taty? tak pak Barcu nesleduješ pravidelně, jinak bys takový kec neřekl ;)

Tom10

0
2014-12-15 19:00:20

niekto to už ma naozaj popletene

Perfecto

-5
2014-12-15 12:18:33

To nie je možné Real ma tretí rok po sebe najľahší žreb a Barca najťažší...Peréz má tie nitky všade

picolo

2
2014-12-15 14:06:29

Tebe dobre sibe... Vidno ze si dobre frustrovany z Madridu

Marian

2
2014-12-15 15:37:01

Keď budem sarkastický, tak odpoveď na otázku v nadpise článku je : klub .
Keďže ale nechcem byť sarkastický ale budem trpezlivý, tak Lucho musí zdynamizovať našu útočnú fázu cestou kolmejších prihrávok zo zálohy dopredu na úkor prihrávok do šírky.
Trpezlivý chcem byť preto, lebo keby Žilina nebola trpezlivá, vyrazila by Guľu po minulej sezóne, keď sa motali na dne tabuľky a neboli by dnes prví v lige.

fofo112

0
2014-12-15 16:35:06

Tréner,ktorý nie je schopný za 22 zápasov vo velkoklube ako je barca vytvoriť stabilnú zostavu tam nemá čo hladať.Ako sa majú chalani zohrať spolu ved to je základ úspechov každého mužstva, záloha realu vidí útočníkov aj naslepo preto im to tam padá. Nemáme rýchly dynamický prechod do útoku,hráme si v strede bago a tie nekonečné prihrávky dozadu, potom sa nedivme,že strácame body aj s mužstvami z dolnej časti tabulky a takmer v každom zápase sa trasieme o výsledok.

gabo

-1
2014-12-15 18:48:08

podla mna adresu,odist z Barcelony

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.