Podľa najnovších informácií Barcelona podala sťažnosť Európskej futbalovej federácií (UEFA), v ktorej vyjadrila nespokojnosť nad stavom trávnika na štadióne Vicente Calderón. Hráči a klub nie sú spokojní s tým, ako je trávnik na štadióne Atlética pokosený a majú pocit, že je príliš dlhý.

S touto informáciu prišlo dnes španielske rádio Cadena Cope. Podľa pravidiel UEFA musí byť trávnik pokosený na min. 30mm a hráči po včerajšom tréningu nemali pocit, že spĺňa túto podmienku.

Článok 13.6 - 13.7 z predpisov UEFA

13.06

Domáce mužstvo musí vynaložiť maximálne úsilie, aby boli na ihrisku čo najlepšie podmienky pre hru. Ak to vyžadujú klimatické podmienky, musia byť dostupné technológie, ako napr. vyhrievanie trávnika, ktoré zaručia, že ihrisko bude v primeranom stave, aby na ňom bolo možné odohrať zápas, v ktorýkoľvek stanovený dátum. Ak domáce mužstvo nevykoná príslušné opatrenia, tak sa zápas nemôže uskutočniť a domáci tím na seba preberá všetky výdaje hosťujúceho mužstva (cestovanie, ubytovanie, strava a pod.).

13.07

Pre ihriská s prírodným trávnikom platí, že výška nesmie presahovať 30mm a na celej hracej ploche musí byť tráva posekaná na rovnakú výšku. Výška musí byť rovnaká na tréningoch aj zápase. Ak rozhodca alebo zástupca UEFA uzná za vhodné, domáce mužstvo musí znížiť výšku trávnika.

Nejde o prvý takýto prípad, kedy sa mužstvo pokúsilo narušiť hru Barcelony týmto spôsobom. “Priekopníkom” tohto je José Mourinho, ktorý sa počas svojho pôsobenia v Reale Madrid snažil sťažiť Barcelone situáciu ako len mohol. Naposledy sme niečo takéto videli v zápase s Man City na Etihad Stadium, keď sa objavili fotky, ako tesne po skončení zápasu začal personál kosiť trávnik. Vedenie vtedy podalo formálnu sťažnosť, ale keďže už bolo po zápase, nebolo to nič platné. Na záver ešte dodajme, že na Camp Nou je trávnik posekaný na tiki-taka style, teda 23mm.

UPDATE

UEFA uznala sťažnosť Barcelony a trávnik na Vicente Calderón bol pokosený. Barcelona vyžadovala aj to, aby bola tráva počas polčasu poliata, túto požiadávku ale Atlético odmietlo - zdroj a foto: mundodeportivo.com

zdroj: insidespanishfootball.com foto: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.