Už okolo decembra priniesol denník Mundo Deportivo správu v ktorej tvrdil, že je Carles Puyol rozhodnutý opustiť v lete klub FC Barcelona, ak by sa necítil dôležitou súčasťou mužstva z hlavného mesta Katalánska. Denník Sport teraz prichádza so správou, podľa ktorej je už kapitán katalánskeho veľkoklubu rozhodnutý tím Tata Martina opustiť a zahrať si v nejakej inej lige.

Puyol sa vraj už rozhodol, a to už 3 mesiace pred koncom sezóny. El capi opustí klub kvôli početným zraneniam a taktiež kvôli tomu, že sa nedokázal túto sezónu preniesť na vlnovú dĺžku celého mužstva (možno i preto vyzerá obrana tak ako vyzerá). Puyolove rozhodnutie by mohlo ovplyvniť aj perspektívne počínanie si Marca Bartru či preferovanie stopérskej dvojice Piqué - Mascherano, vďaka ktorej Puyi nehráva pravidelne. Navyše, do tímu by mal s veľkou pravdepodobnosťou už v lete pribudnúť aj nový stopér, ktorý by mal do obrannej rady Barcelony priniesť potrebný pokoj, a to hlavne čo sa vzdušného priestoru týka, v ktorom doteraz kraľoval práve Carles.

Puyol by mal okúsiť novú futbalovú kultúru, ktorej by mohol predať niečo zo svojej veľkosti nielen v podobe futbalistu, ale aj ako persóny. Nič však zatiaľ nie je potvrdené, no s určitosťou sa dá povedať, že tento futbalista stál na čele obrovských futbalových vecí. Či už úspechu Španielska na svetovej úrovni, alebo aj úspechu svojho materského klubu – FC Barcelona. El capi bude chýbať. Nie je síce isté, že už od budúcej sezóny, no čoskoro určite. 35-ročný stopér toho odovzdal Barcelone mnoho, za čo mu môžeme my, fanúšikovia, iba poďakovať.

zdroj: sport.es

foto: internet

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.