Barça Femení v odvetnom zápase semifinále Ligy majstrov na Stamford Bridge zdolala Chelsea 2:0 a odčinila tak prehru z prvého zápasu. O góly Blaugranas sa postarali Aitana Bonmatí a Fridolina Rolfo. Zverenci Jonatana Giraldeza nastúpia 28. mája vo finále na San Mamés proti víťazovi dvojice PSG - Lyon.

Prvý polčas patril Barçe Femení. Zverenkyne Jonatana Giraldeza od začiatku tlačili a súperovi dovolili len niekoľko neúspešných pokusov o protiútok. Dominanciu spečatila gólom Aitana Bonmatí v 25. minúte zápasu.

Od tohto momentu sa súper začali čoraz častejšie dostávať do popredia. Najskôr lopta skončila na brvne bránky Cataliny Coll a o niekoľko minút neskôr sa po chybe Irene Paredes ocitla Sjoeke Nusken v situácii jeden na jedného, ale rozhodla sa pre prihrávku na Lauren James, ktorá sa ukázala ako nepresná.

Záverečné minúty prvého polčasu patrili Barçe, konkrétne Fridoline Rolfo. Najskôr Švédka po získaní lopty a prihrávke Aitany vystrelila spoza pokutového územia, no lopta preletela ponad brvno a v nadstavenom čase však po centri Salmy Paralluelo netrafila bránu. Zaujímavosťou je, že podľa Relevo sa v prvom polčase nepískal ani jeden faul. Ide o prvý takýto prípad v tejto sezóne ženskej Ligy majstrov.

Druhý polčas zápasu sa začal niekoľkominútovým náporom Barçy Femení, počas ktorého bola Chelsea zomknutá vo vlastnom pokutovom území. Po niekoľkých individuálnych akciách Aitany a Graham Hansen akciu zakončila strelou Ona Battle, ale lopta letela ďaleko od bránky. Chelsea rýchlo odpovedala vytvorením hrozby pod bránkou Coll, ale nič vážne z toho nebolo.

 

V 56. minúte však bolo všetko inak. Catarina Macario zahrala z ľavého krídla do stredu na Sjoeke Nusken, ktorá zakončila, ale lopta sa len odrazila od žrde. V 60. minúte štatistiku žiadneho faulu v prvom polčase rýchlo vyrovnala druhá žltá a zároveň červená karta stopérky Chelsea Kadeishy Buchanan. V 61. minúte bola blízko k využitiu tejto výhody Salma Paralluelo, ale nikým nebránená v pokutovom území hlavičkovala nad brvno. V 66. minúte zaznamenala ďalší strelecký pokus Ona Batlle, ale tentoraz ju Hampton dobre vychytala, rovnako ako o niekoľko sekúnd neskôr Cata Coll na druhej strane ihriska.

V 73. minúte si Aitana vybojovala pozíciu po prihrávke do behu a bola faulovaná v pokutovom území. Rozhodkyňa bez váhania nariadila jedenástku a VAR toto rozhodnutie potvrdil. Fridolina Rolfo penaltu využila a zvýši náskok svojho tímu.

Po zvyšok zápasu Barça ťažila z početnej výhody a pozorne si vymieňala prihrávky ďaleko od vlastnej brány. Dokázala si vypracovať niekoľko príležitostí na 3:1, ale chýbala presnosť a rozhodnosť. Zúfalé útoky Chelsea boli tiež neúspešné a práve Barça sa môže tešiť z postupu do finále ženskej Ligy majstrov, ktoré sa uskutoční 25. mája na San Mamés v Bilbau.

FC Barcelona: Cata Coll - Lucy Bronze, Irene Paredes, Ingrid Engen, Ona Batlle (min. 67, Mariona Caldentey) - Patri Guijarro, Keira Walsh, Aitana Bonmatí (min. 90+2, Alexia Putellas) - Caroline Graham Hansen (min. 87, Claudia Pina), Salma Paralluelo, Fridolina Rolfö.

Chelsea: Hannah Hampton - Jess Carter, Kadeisha Buchanan, Niamh Charles - Johanna Rytting Kaneryd (min. 84, Millie Bright), Erin Cuthbert, Melanie Leupolz (min. 77. Agnes Beever-Jones), Sjoeke Nusken, Ashley Lawrence (min. 84, Eve Perisset) - Lauren James (min. 84, Francesca Kirby), Catarina Macario (min. 63, Guro Reiten).

zdroj: DAZN
foto: twitter/fcbfemení

Diskusia

2 komentáre
2024-04-28 08:47:17
Aspoň ženy vedia hrať odvety lepšie :D
2024-04-28 13:20:02
Velká gratulace k postupu